43-годишен рецидивист остава зад решетките за пореден грабеж в Русе

2
Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване
Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване Снимка: Dunavmost, архив

Последният му грабеж е на златен пръстен и портмоне

Окръжен съд - Русе, като въззивна инстанция, потвърди определение на Районен съд - Русе, с което е оставено без уважение искането на 43-годишния Е. М. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека и е определен 40-дневен срок, в който ново искане е недопустимо.

Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 11.01.2022 год. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнел златен дамски пръстен 3.88 грама, дамско портмоне и 70 лева. Била му е взета мярка за неотклонение задържане под стража от Районния съд с определение от 14.01.2022 г.

Според Окръжен съд - Русе правилно първата инстанция е счела, че не са настъпили нови обстоятелства, които да обусловят изменение на най-тежката мярка за неотклонение. Въззивният съд изцяло възприема изводите на районния съд досежно наличието на обосновано предположение за авторството на деянието и реалната опасност от извършване на престъпление. Е. М. е бил осъждан 33 пъти предимно за престъпления срещу собствеността и е очевидно, че набавя средства за издръжката си чрез престъпна дейност. Това, според Окръжен съд - Русе, характеризира обвиняемия като лице с висока степен на обществена опасност и сочи за реалната възможност същият да извърши други престъпления.

Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари