Арестуваха капитана на втория кораб, причинил инцидента в река Дунав

1
По-малкият кораб е потънал за секунди след сблъсъка
По-малкият кораб е потънал за секунди след сблъсъка Снимка: Index.hu

Унгарската полиция съобщи в четвъртък, че е задържала капитана на кораба, който се е сблъскал с друг по-малък кораб за разглеждане на забележителности в оживен участък от река Дунав, което е довело до смъртта на най-малко седем южнокорейски туристи, а още 21 се издирват, предава AFP, цитирани от агенция Фокус.

"Украинският капитан на круизния кораб е бил разпитван като заподозрян от следователите във връзка със застрашаването на водния трафик, което e довело до множество смъртни случаи“, се казва в изявление на полицията.

"След като е бил разпитан, 64-годишният Юрий С., жител на Одеса, е бил задържан и е направено искане за арест", се казва в изявлението.

Заподозряният е капитанът на 135-метровия четириетажен кораб, която се сблъска с 26-метровия по-малък плавателен съд в 21:05 часа местно време (22:05 българско време) в сряда вечерта. По-малкият кораб е потънал за секунди след сблъсъка. Двамата членове на унгарския екипаж са сред изчезналите. Седем души бяха спасени след сблъсъка и отведени в болница.

В четвъртък полицията започна криминално разследване на инцидента за "престъпна небрежност по обществените водни пътища".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари