Арестуваха канадец и китаец за кражба на тайна технология на Tesla

0
Двамата попаднаха в капан, заложен от следователи под прикритие
Двамата попаднаха в капан, заложен от следователи под прикритие

До 10 години затвор грози организатора, заплашил националната сигурност

Канадец и китаец бяха арестувани в Ню Йорк за опит да продадат тайната технология за производство на батерии на Tesla. Лицата попаднаха в капан, заложен от следователи под прикритие.

Според офиса на американския прокурор в Бруклин - Клаус П. е изправен пред обвинение в кражба на търговски тайни. Вторият заподозрян, Илонг С., е бил междувременно освободен. Въпреки че в съдебните документи се споменава само "водещ базиран в САЩ производител на електрически превозни средства и батерийни системи", е пределно ясно, че става въпрос за Tesla, информира Automedia.bg.

Заподозрените са описани като бивши служители на канадската компания Hibar Systems. Те се опитали да продадат на пазара производствено ноухау на Tesla. Двамата живеят в момента живеят в Нингбо, Китай и са създали компания за подобен вид сделки, като дори я рекламират в социалните мрежи.

Прокурорите твърдят, че арестуваните са имали достъп до чертежи и документи , които улесняват копирането на производствения процес. Капанът обаче щракнал, след като следователите под прикритие се представили за потенциални клиенти на търговското изложение CES в Лас Вегас.

Този инцидент ще има сериозни последици. Главният заподозрян може да получи до десет години затвор, тъй като прокурорът Бреон Пийс цитира "потенциален риск за националната сигурност". Защитата на методите за производство на батерии е от решаващо значение за автомобилните компании предвид тяхното конкурентно предимство. Арестът на двама души, живеещи в Китай за „кражба на търговски тайни“, подчертава важността на защитата на тази строго частна информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари