Арестуваха фермери при протестите в Париж

0
Те са нанесли щети в главния пазарен комплекс в столицата
Те са нанесли щети в главния пазарен комплекс в столицата Снимка: БГНЕС

Те са нанесли щети в главния пазарен комплекс в столицата

Френската полиция задържа 79 души, след като протестиращи нахлуха в главния пазарен комплекс на едро в района на Париж по време на общонационалните демонстрации на фермерите.

Протестиращите са влезли за кратко в складовата зона на пазара в Рунжи, южно от Париж, и са нанесли щети. Те бяха изведени от силите за сигурност.

Телевизионни кадри показаха силно присъствие на силите за сигурност около пазара, включително бронирани автомобили на жандармерията. Размерът на щетите не беше изяснен веднага.

Акцията се е състояла, след като на пазара са пристигнали десетки фермери от департамента Лот-е-Гарон в Югозападна Франция, съобщава NOVA.

По-рано 18 души, опитали се да блокират Рунжи, бяха арестувани за "пречене на движението", посочват от полицията. Прокурорите съобщиха, че 15 от тях са били задържани под стража.

Хиляди земеделски производители от цялата страна се събират в Париж и други градове, като поставят блокади, за да спрат движението по магистралите, в рамките на протести, при които правителството до голяма степен е запазило примирителен тон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    До ivo ли си ива ли си
    Не ме плашиш путка майна ама аз тебе те плаша няма майбаси няма субсидии нама евро трактори и точене на фондове разбираш ли? Нас не ни мисли ебалник! Мри в глад боклук щото ще си хвърляш преоскапената стока на боклука! Никой не ви бръсне боклук!
  • 3
    7
    земеделска
    фирма личен състав: 1 - шеф 2-счетоводна фирма - да не плащат на счетоводител 3 - механизатор, управляващ комбинирана машина, оре, тори, сее, пръска, жъне сее се само това , което може да се обработва по гореописания начин - житни растения, царевици, слънчоглед и подобни, за да няма работници и да се дават излишни заплати Разходи - месечна такса на сч. фирма , която е инструктирана на финала , че фермера не трябва да плаща данъци+ една заплата за комбайнера+ гориво и резерви части. Най-голям разход прави шефа: 2-3 джипа, любовници и тн
  • 3
    6
    до 5
    Така беше някога, когато ТКЗС и АПК произвеждаха 100% от животинската, зърнената, овощната и зеленчуковата продукция, която ни беше нужна. Днес като изключим зърнопроизводството, останалите продукти на трапезата ни са минимум 90% от внос. Да, всяка държава трябва да има фермери и те трябва да могат да изхранват населението и. Вие не можете. С вас или без вас, пак ще си ядем боклуци от внос.:(
  • -4
    5
    ivo
    Приятелю ако не сме ние не Олио ами камъни ще ядеш!
  • 8
    4
    До иво
    Къв риск и труд бе евросубсидии и краставици и домати на средна заплата от 1000лв. по 5лв. Олио 6лв. Кво ревеш бе смачканяк! Кой кара майбаси друг освен вас боклуци???????????? Ай бягай от тука лешпер! Пълна мафия сте пожелавам ви бавен и агоничен фалит!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари