Фермери планират блокада на Париж

0
Те настояват за по-добри условия на труд и живот
Те настояват за по-добри условия на труд и живот

Те настояват за по-добри условия на труд и живот

Организации, представляващи френските фермери, заплашиха да блокират Париж за неограничен период от време от ранния следобед утре в подкрепа на исканията си за по-добри условия на труд и живот, предаде ДПА.

Съюзът на младите фермери и организацията, която представлява селскостопанските съюзи на местно ниво, заявиха, че блокадата ще започне в 14:00 часа местно време (13:00 по Гринуич) и всички основни пътища към френската столица ще бъдат затворени. Двата съюза представляват мнозинството от френските фермери.

Фермери от департамента Лот е Гарон в Югозападна Франция планират да блокират Рунгис - огромен пазар за търговия на едро с хранителни продукти, намиращ се на около 13 километра южно от Париж, информира БТА.

Миналия петък френският премиер Габриел Атал обяви големи отстъпки за земеделските производители на фона на продължаващите от дни протести. Той каза, че ще бъде оттеглено увеличението на данъка за дизеловото гориво за селскостопански нужди, ще бъде предоставена спешна помощ на стойност 100 милиона евро за фермерите, засегнати от бури и ще бъде организирана помощ за винопроизводителите, страдащи от свръхпроизводство.

Редица разпоредби и процедури също ще бъдат опростени с незабавно действие. "Франция е селскостопанска сила и страна, която обича своите земеделски производители", заяви Атал по време на посещение във ферма близо до испанската граница. "Ние не искаме да зависим от други за нашата храна", добави той.

Днес Атал каза, че правителството обмисля да предостави още помощ за фермерите, предаде Ройтерс. "Ще разгледаме всички други мерки, които можем да предприемем по отношение на тези аспекти на нелоялна конкуренция", заяви Атал пред репортери.

Земеделски производители от други европейски страни, включително Германия и Полша, също организираха протести, като заявиха, че Европейският съюз не прави достатъчно, за да ги защити от по-евтиното производство в други страни, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари