Задържаха над 200 протестиращи срещу пенсионната реформа в Париж

0
Хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон​
Хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон​ Снимка: БГНЕС

Хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон​

Нестихващо недоволство във Франция. Причината са опитите за прокарване на пенсионна реформа. Правителството възнамерява да увеличи пенсионната възраст от 62 на 64 години, предаде БГНЕС.

Управляващите задействаха специален член от Конституцията, с който законопроектът за пенсионна реформа ще влезе в сила, без да бъде гласуван от депутатите.

Френският премиер Елизабет Борн беше посрещната с освирквания в парламента. На този фон френската полиция използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Париж. Недоволните граждани се събраха на централния площад във френската столица.

Френската полиция се намеси, за да разчисти демонстранти от централен площад в Париж, където хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон.

Полицейските редици с извадени щитове и палки напреднаха към площада, докато други стреляха с водни оръдия, след като в средата на площада беше запален огън. Полицията използва сълзотворен газ.

Протестиращи срещу пенсионната реформа на площад Конкорд в Париж, издигнаха барикади от огради и дъски, а след това започнаха да ги подпалват.

Броят на задържаните за участие в протести в центъра на Париж срещу пенсионната реформа нарасна до 217 души. Предишният списък включваше 73 задържани. Те бяха обвинени в погроми и палежи след разпръскването на спонтанен митинг на площада Конкорд.

Недоволството и протестите ще продължат. Синдикатите призоваха за нови демонстрации на 23 март. За два месеца във Франция вече се проведоха осем общонационални демонстрации. Повечето от тях събраха над един милион участници в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари