Арестуваха 30-годишен мъж за грабежи в Русе

2
Мъжът е заловен от полицаите и с прокурорско постановление за 72-часово задържане е приведен в ареста
Мъжът е заловен от полицаите и с прокурорско постановление за 72-часово задържане е приведен в ареста

30-годишен мъж от Русе е задържан за грабежи. 

На 26 ноември във Второ РУ бе подаден сигнал за извършен грабеж на улица "Капитан Маринов" в Русе. Там около 21 часа неизвестен бе издърпал дамска чанта и чанта с покупки от ръцете на възрастна жена на 75 г., след което тръгнал да бяга в посока улица "Солун", но след като тя се развикала той захвърлил чантата с покупки и изчезнал с дамската чанта. Заявената от жената щета от извършения грабеж е за около 1500 лв.

Веднага след подаване на сигнала са предприети и реализирани незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от криминалистите на Второ РУ и в резултат на тяхната работа като извършител на престъплението е установен 30-годишен русенец, известен на правоохранителните и правораздавателните институции с различни прояви. Мъжът е заловен от полицаите и с прокурорско постановление за 72-часово задържане е приведен в ареста. По случая се води досъдебно производство.

В хода на работата си полицаите от Второ РУ са изяснили още, че 30-годишният е автор и на друго подобно деяние, станало на 13-ти този месец, около 20:50 часа близо до бл. „Ангел Гецов“ в Русе. Тогава той е направил неуспешен опит за грабеж, като е нападнал 50-годишна жена и също е искал да издърпа чантата от ръцете й, но не е успял и избягал.

Работата по изясняването на престъпната дейност на лицето продължава, като се изяснява съпричастността му и към други престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари