Условна присъда за русенец, ударил полицаи

0
27-годишният мъж псувал и заплашвал полицаи от второ РПУ
27-годишният мъж псувал и заплашвал полицаи от второ РПУ

Условна присъда получи русенец, който удрял, псувал и заплашвал полицаи.

"Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и се отличава с изключителен цинизъм и дързост", смята обвинението, пише 24 часа.

И.И. няма предишни осъждания, а при изправянето му пред Районния съд в Русе той признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата. Скандалната случка датира от вечерта на 30 януари. Полицията била извикана на помощ, тъй като пияният мъж чупел мебелите в жилище в блок "Клисура"на ул. "Чипровци".

Пред пристигналите на мястото полицаи, 27-годишният И.И се държал агресивно и неадекватно. Той насочил агресията си към тях като им крещял, обиждал ги и ги псувал. При опита им да го усмирят, пияният ударил единия от служителите с юмрук в лицето, а другия ритнал по крака. По-късно в кръвта му били измерени 1,65 промила алкохол в кръвта. И.И. бил обвинен, е причинил леки телесни повреди на двама полицаи от Второ РУ в Русе. Единият униформен получил оток и кръвонасядане на левия крак, а другият - зачервяване по лицето.

Освен това, срещу И.И. било повдигнато обвинение за непристойни действия за това, че на публично място обиждал, псувал и се заканвал на трима души, двама от които полицаи. В споразумението е договорено общо наказание от 2 години лишаване от свобода, като изтърпяването им се отлага за изпитателен срок от 4 години. И.И. ще трябва да върши и възпитателна работа. Споразумението е одобрено от Районния съд в Русе и има последици на влязла в сила присъда, която не може да се обжалва.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари