Арестуваха 11 души в Гърция за нелегални фойерверки на Великден

0
Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово
Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово Снимка: Getty Images

Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово

Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем по обвинения в опити да използват опасни фойерверки на няколко места в Атина по случай Великден, съобщи в. „Катимерини“.

Единайсет души са обвинени в палеж, опит за взривяване на експлозиви, създаване и притежание на запалими материали, опит за нанасяне на тежка телесна повреда на полицейски служител, насилие срещу длъжностни лица, нарушаване на обществения ред и на законите за фойерверките, както и за нанасяне на материални щети. Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово, посочва вестникът.

Полицията е конфискувала 17 самоделни взривни устройства, 27 запалителни бомби (коктейли "Молотов"), 103 фойерверки, 18 пиратки, 5 бутилки с бутан и 2 туби с бензин.

За първи път от три години гърците успяха да отпразнуват православния Великден без ограниченията, наложени от пандемията от коронавирус, отбелязва Асошиейтед прес.

Много хора пътуваха в страната, като по данни на полицията и пристанищните власти пътуванията тази година са били значително повече отколкото преди пандемията. Тази година църквите бяха пълни, а различните събития и церемонии привлякоха много хора, отбелязва агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари