Четирима са арестувани в Гърция

0
Те са обвинени в притежание на оръжие и експлозиви
Те са обвинени в притежание на оръжие и експлозиви

Те са обвинени в притежание на оръжие и експлозиви

Четирима заподозрени, арестувани в събота при полицейска акция срещу организираната престъпност, бяха обвинени в притежание на оръжие и експлозиви в събота, съобщава вестник "Катимерини".

Властите идентифицираха арестуваните като двама членове на специалните части на гръцкия флот (известни като OYK с гръцките си инициали) на възраст 33 и 32 години, 32-годишният брат близнак на един от двамата, който работил като портиер в добре известен клуб в централния квартал Гази и е обвинен в изнасилване през 2018 г., и 45-годишен бивш водещ член на терористичната група Конспирация на огнените клетки (Conspiracy of Fire Cells).

Двамата военноморски "тюлени" и портиерът са били известни на полицията, тъй като са били обвинени поотделно в миналото в нанасяне на опасни телесни повреди, нарушаване на законите за оръжията и спорта и допинг. Връзката между четиримата изглежда е бил Василис Рубетис, виден член на така наречената гръцка мафия, който беше убит в Коридалос през юни 2023 г. като част от продължаваща война за територия между фигури от подземния свят, тъй като всички заподозрени са имали контакти с него в миналото, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

В показанията си пред прокурора в събота един от заподозрените твърди, че е забравил експлозивите в чантата си след обучение и е щял да ги върне на флота. Източници от Министерството на отбраната обаче казаха, че конкретният тип експлозиви не се използват от ВМС и че не се съобщава за загуба на материали. Освен това тези лица са били наети на административни длъжности, а не в активни бойни действия.

Разследването на четиримата заподозрени започна преди около седмица, когато беше подадено оплакване, че военноморските "тюлени" и портиерът планират да снабдят бившия член на терористичната група с експлозиви. Последвалото наблюдение не показа контакт между тримата заподозрени и бившия член на Конспирацията, нито по телефона, нито лично, казаха източници. Полицаите, които нахлули в къщите на четиримата мъже, открили, наред с друго, две кутии с тротилов експлозив, бавногорящи фитили, ръчна граната, 281 патрона с различен калибър, куршуми, светкавични гранати и четири железни бокса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари