Април е бил най-горещият в съвременната история

0
Месец април отбелязва 12-я пореден месец, в който световните температурни рекорди са разбити
Месец април отбелязва 12-я пореден месец, в който световните температурни рекорди са разбити Снимка: Shutterstock

Миналият месец е бил най-горещият април в съвременната история, с което се отбелязва 12-я пореден месец, който разбива световните рекорди за топло време, заявиха от Американската национална агенция за океаните и атмосферата (NOAA).

Световните средни температури на повърхността на сушата и океаните за април 2016 г. са най-високите за месеца в световните температурни архиви на NOAA, които датират от 1880 г, информира Нова телевизия.

Това отбелязва 12-я пореден месец, в който световните температурни рекорди са разбити, което е и най-дългата поредица в 137-годишната история на архивите, посочват от NOAA. В доклада на агенцията се посочва също, че миналия месец се забелязва притеснително покачване на температурите в сравнение със средните им стойности през ХХ век.

Според NOAA покачването на температурата се забелязва на много места по света, но най-вече в Русия и в Аляска, където средните температури са били с 3 градуса по Целзий над средните. Въпреки това по-хладно от обичайното време се е наблюдавало в североизточните части на Канада и Южна Америка.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари