Дисплеят на iPhone ще може да се вижда само през очила

0
Apple патентова интересна технология за по-голяма сигурност
Apple патентова интересна технология за по-голяма сигурност

Apple е патентовала нова технология, която ще защитава съдържанието на потребителите в iPhone.

Идеята е да се използват специални очила, чрез които съдържанието на дисплея се вижда, но не и без тях, съобщава 9to5Мас, цитиран от VESTI.

Хората постоянно използват смартфона си на обществени места и не се знае кой може да поглежда и да вижда лично съдържание. Затова новата технология използва комбинация от софтуер на дисплея и очила, за да защити данните.

Без използването на очилата, дисплеят ще изглежда силно размазан. С поставянето на очилата обаче, устройствата ще се свързват помежду си и ще използват алгоритъм, за да "изчистват" изображенията. Така те ще са видими нормално през очилата, но ще продължат да са размазни за останалите хора.

Няма да се налага iPhone да се използва постоянно с тези очила. Потребителят ще има възможност да активира функцията и да я спира по всяко време.

Патентът описва и още една технология за създаване на профили за технологията за лицево разпознаване FaceID. Чрез нея системата ще може да разпознава потребителя по допълнителни критерии като наличие на брада, очила, без очила, без брада и др. Това ще улесни взаимодействието на потребителя с устройството.

Apple не е коментирала темата официално. Патентованата технология идва на фона на слуховете, че компанията разработва умни очила. Възможно е именно те да предлагат тази функция, което може да направи новото устройство още по-привлекателно за притежателите на iPhone.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари