Блокират съобщенията на телефона, докато шофирате

0
Apple с нова функция, която ще блокира текстовите съобщения по време на шофиране
Apple с нова функция, която ще блокира текстовите съобщения по време на шофиране

Съвсем скоро Apple ще представи нова функция за смартфона iPhone, която ще прати в миналото досадното и доста опасно приемане на текстови съобщения по време на шофиране.

Функцията, носеща името Do Not Disturb While Driving (Не ме безпокой докато шофирам), ще бъде част от новата операциона система iOS 11, информира Profit.bg. 

Смартфонът трябва да е свързан с колата посредством Bluetooth или кабел. Когато автомобилът е в движение, телефонът ще отлага нотификациите за получени текстови съобщения и нови ъпдейти.

Когато някой ви изпрати съобщение, докато сте зад волана, функцията ще отвръща автоматично, че в този момент шофирате и не можете да отговорите.

Екранът на iPhone устройството също ще остане блокиран, за да предпази водачите от използване на някои от приложения, инсталирани на телефоните им, пише CNN.

Пътниците, които само се возят, но не шофират, ще имат опцията да изключват системата за превенция.

Потребителите все пак ще могат да виждат навигационните приложения, като Apple Maps, докато карат автомобила си, въпреки че няма да имат възможността да посочват желана дестинация в движение. 

Други навигационни приложения, като Google Maps, също ще работят.

Шофьорите ще продължат да имат достъп до Apple CarPlay, разбира се, само в колите, разполагащи с него. Приложението е предназначено да дава възможност на водачите да командват устройствата си или да „четат“ текстовите си съобщения чрез гласови команди.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари