Google добавя сателитни комуникации към смартфоните с Android

0
Гигантът пуска предварителна версия на Android 15
Гигантът пуска предварителна версия на Android 15

Гигантът пуска предварителна версия на Android 15

Google пусна предварителна версия на Android 15, съобщи изданието XDA, предаде БГНЕС.

В компилацията Android 15 Developer Preview 2 се появи поддръжка на сателитна комуникация. Тя позволява да се изпращат съобщения от смартфони при липса на клетъчна връзка. Все още не е известно дали новата функция ще работи на всички устройства и колко ще струва достъпът до нея. Беше съобщено, че сателитната комуникация трябваше да се появи в Android 14, но това не се случи.

В Android 15 е добавена и подобрена технология за безконтактно плащане. Тя позволява по-бързи плащания чрез NFC. Освен това в операционната система са актуализирани настройките за поверителност. Сега приложенията няма да могат тайно да записват екрана на устройството от потребителя.

В операционната система е открита и поддръжка на стандарта CTA-2075. Той "изравнява" звука в системата, така че силата на звука на различните приложения да е еднаква. Инженерите на Google оптимизираха и показването на SDR и HDR снимки в галерията на смартфона.

В средата на март Google назова датата на годишната конференция Google I/O - тя ще се проведе на 14 май. Вероятно именно на това събитие ще бъде представена операционната система Android 15.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари