Антон Кутев: Премиерът е безскрупулен, но кабинетът му се разпада

0
Всички, които пречат, трябва да бъдат махнати веднага
Всички, които пречат, трябва да бъдат махнати веднага Снимка: БГНЕС

Кабинетът на премиера Бойко Борисов се разпада, а той с всички сили и средства се опитва да го задържи. Не знам дали му е необходимо чак толкова.

Това заяви зам.-председателят на ПГ БСП Антон Кутев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Коментарът му идва по повод отложеното гласуване на министерските оставки и отказът на номинирания за министър на транспорта Александър Манолев да заеме поста. 

"Борисов панически се опитва да избяга от всички проблеми, които излизат, като прехвърля всичко върху по-ниските слоеве. Важно е той да е "в бяло", върхът да стои чист. Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, защото ако махне някой от тях, се разпада коалицията", обясни Антон Кутев

"Премиерът е безскрупулен, когато трябва да се сменят хора. Той винаги е знаел, че той е носителят на властта и иска цялата държава да каже, че докато Борисов не се намеси, проблемът няма да се реши, а това означава, че всички, които пречат на тази теза, трябва да бъдат махнати веднага. Това му е играта от 10 години насам", смята зам.-председателят на БСП.

Той е на мнение, че няма българин, който да се съмнява, че правителството ще си изкара мандата. "Тази година не мисля, че ще се разпадне правителството, но следващата съм сигурен, че ще стане", каза Кутев. 

По повод неподписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на вътрешния министър Младен Маринов, Антон Кутев поясни, че това е елегантен начин от страна на президента да каже, че той участва в политическата система и той не трябва да бъде използван като пощенска кутия в дадени моменти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари