Антон Хекимян: Нямам никакво притеснение в моралния си компас

0
Не мога да кажа, че съм златна резерва, каза Хекимян
Не мога да кажа, че съм златна резерва, каза Хекимян Снимка: БНТ / стоп кадър

Не мога да кажа, че съм златна резерва, каза Хекимян

Не искам това да е дебатът на столицата, това каза Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ-СДС в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Има ли правилен момент, в който един журналист става политик? Не се включих в предизборната кампания, за да бъда звездата на политическото шоу на тази кампания."

За отношенията с Бойко Борисов Хекимян коментира:

"Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми интервю с него беше през 2013 г. и последваха десетки интервюта с него. Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него"

"Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци", каза още Антон Хекимян.

Той подчерта, че механизмът, по който е избран, не е като филмов сценарий.

"Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам".

"Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал."

Хекимян подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

"Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю", каза Хекимян.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил "къртица" в Би Ти Ви, той отговори така.

"Тази дума е обидна не само за колегите в Би Ти Ви, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в Би Ти Ви може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път".

Кандидатът за кмет на София заяви, че няма никакво притеснение в моралния си компас.

"Единственото, което ме притеснява е, че журналисти нападат журналисти. Ако журналисти нападат мен в тази ми роля, няма никакъв проблем. Но журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че те са изпълнявали поръчки на една или на някакви партии, повярвайте ми, това ме вбесява, защото не е истина."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    ...
    Как да имаш притеснения за моралния си компас, щом си безскруполен и алчен до безумие арменски швестер ? Там в седесе-герба сте до един социопати. И не си златна а бамбукова резерва.
  • 6
    6
    daskal
    Ама кой е очаквал ти да имаш някакви морални притеснения? За това все пак се изисква да имаш морал, но не канибал или улична проститутка.
  • 6
    5
    Анонимен
    Калибрирай си компаса!
  • 6
    4
    Кахърнян
    Говори като и има и ползва изказ сякаш е част от механизъм или машина безчуствена,а не лидер на хора които да го заобикалят и води като кмет.Ще изпълнява без да мисли и да влага душа и сърце.Каквото му кажат и наредят,това ще е..... много,много не се трогва,а София отдавна е за оплакване и софиянци няма отдавна.Бяхс готени хора някога преди 25/35 години ,а и повече.
  • 2
    3
    ДО ГЕРБ-СДС
    АБСОЛЮТНО ОТДАВНА НЕ КОРЕСПОНДИРАТЕ СЪС РЕАЛНОСТА И КАТО ВЪРВИТЕ ЩЕ СЕ СПЪНЕТЕ В СОФИЯ ЗАЩОТО МНОГО СТЕ СИ ВИРНАЛИ НОСА И ОТ ПАРИ,ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ,МАЦАНЕ И ЛАПАНЕ ОТКАЧИХТЕ.ИЗГУБИХТЕ ПРЕДСТАВА ЗА РЕАЛНОСТА И ЗА ТОВА КОЕ КАК Е И КАКВО Е В ДОМОВЕТЕ НА ХОРАТА.ЕВРОДЖЕНДЪРАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕЛИ И ДИРЕКТИВИ ВИ ИЗСУШИХА МОЗЪКА И СЪРЦАТА. НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ......,ВЛАСТ И СТЕБРЕЛЮБИЕ...и НЕ ВСИЧКИ СА КАТО ВАС....НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ ОТ ВАС
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари