Антикорупционната комисия отчете чутовни успехи

0
Шефът на антикорупционната комисия засипа депутатите с числа, за да ги убеди колко успешна е работата му
Шефът на антикорупционната комисия засипа депутатите с числа, за да ги убеди колко успешна е работата му Снимка: БГНЕС / Архив

Шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев засипа депутатите с числа, за да ги убеди колко успешна е работата му. 

Той отчете дейността на мегаоргана за 2018 г. на заседание пред парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Пламен Георгиев и колежката му Антоанета Цонкова изчетоха резюмето на доклада със завидна скорост. Стана ясно, че прокуратурата е разпоредила на КПКОНПИ 343 проверки, 224 от които вече са приключили. Едва 70 тях са установили данни за престъпление. В края на месеца щели да станат ясни резултатите по две значими проверки, анонсира Георгиев без никаква конкретика, пише Вестник СЕГА.

През м.г. са конфискувани няколко апартамента, 24 автомобила, кафене, дворни места, овощни градини, златни накити, плавателен съд и пари. За имуществото, което е обезпечено, но все още не е отнето, КПКОНПИ си е харесала бивши казарми, които да използва за складове. Освен това е сключила споразумения за сътрудничество с Националния исторически музей и дори със зоопарка, защото имало случаи на конфискувани екзотични животни.

Георгиев се похвали, че е реализирана идеята в университетите да се преподава противодействие на корупцията. Вече 28 студенти от УНСС учели в този профил. Подготвяли се материали за въвеждане на обучение в училищата и детските градини.

Депутатите останаха очаровани от издекламираните резултати и засипаха комисията с похвали. Народният представител от "Воля" Слави Нецов дори предложи част от средствата, които постъпват от продажбата на отнетото имущество, да бъдат раздавани като поощрения сред служителите на комисията. По този начин щели да се стимулират хората, "които си жертват времето, за да направят добро за нашето общество".

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари