Ансамбълът на България взе титлата в многобоя в Клуж

1
Това е втори медал за националния тим от турнира
Това е втори медал за националния тим от турнира Снимка: Българка федерация по художествена гимнастика

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж

Това е втори медал за националния тим от турнира, след като по-рано Стилияна Николова взе сребро в многобоя при жените, а Боряна Калейн остана четвърта.

Тимът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова има сбор от 66.200 точки, с което взе златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова показаха новото си съчетание с три ленти и две топки. Те имаха някои неточности, но получиха първа по сила оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за трудност, съобщиха от Българката федерация по художествена гимнастика.

Вчера българките получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще участват и на двата финала на уредите.

На второ място в многобоя остана Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите отличия спечели Испания с 64.700 точки (34.350 и 30.350).

В топ 6 са още отборите на Мексико, Франция и Бразилия.

Съдия за България на състезанието при ансамблите е Даниела Велчева.

Така българските грации ще участват на девет от десет възможни финала в неделя. При жените Стилияна Николова е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще участва и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.

На турнира в Клуж участва 17 ансамбъла и 41 индивидуални гимнастички. Състезанието е последна проверка преди Световното първенство по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари