Ангел Русев напуска националния отбор, ако сменят треньора Иван Иванов

3
Позицията на състезателя от Русе е твърда
Позицията на състезателя от Русе е твърда Снимка: Кадър от БНТ

Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев и неговият личен треньор Радослав Атанасов говориха за предаването "Арена спорт", в което коментираха скандалите около родната федерация.

20-годишният състезател заяви твърдо, че той и колегите му от националния отбор ще напуснат тима, ако старши треньорът Иван Иванов бъде заменен от някой друг.

"Тази позиция остава твърда, защото, ако дойде нов треньор, ние не можем да имаме същото доверие като на Иван Иванов. Той ни е дал много като психика и ни е помогнал за много неща. Не искаме друг на негово място. Той е от нашите олимпийски шампиони и това ни мотивира да станем като него. Също така ни е помагал за много неща в залата и извън нея. Отдава му се да бъде добър към хората и към самия спорт", започна Русев, предава БНТ.

Младият щангист разкри и в какви отношения се намира с президента на родната федерация Неделчо Колев, чиято оставка беше поискана през седмицата.

"Той беше на европейското първенство в Тирана, но като се виждахме си казвахме само "здравей". След моето състезание, в което станах европейски шампион обаче дори не ме поздрави и това го казах и когато се прибрах в София. Преди няколко дни обаче, когато ме видя отново ми каза "здравей", което ме учуди. Според мен този човек не се развива нормално", коментира Ангел Русев.

Неговият личен наставник Радослав Атанасов също се изказа остро срещу Колев, като разкритикува поведението му по време на общото събрание на федерацията от преди няколко дни.

"Няма нищо нормално в тази ситуация. Нямам идея защо този човек, този нарцис, Неделчо Колев стои толкова време на този пост и не иска да си тръгне. Няма нито един човек от гилдията по вдигане на тежести, който да го подкрепи. Всички са настръхнали срещу него. На това събрание той дори не ми спомена името. Обърна се към мен с "русенския треньор", което не му прави чест. Това дори не беше събрание, а някаква сбирка, на която просто се видяхме. Трябваше да се вземе решение за бюджета на федерацията за тази година, но нищо подобно не се случи. Изгубихме си времето. Изказа някакви благодарности към треньорите, но с наведена глава", разказа Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари