Ангел Русев: Няма да тренирам в националния отбор без Иван Иванов

1
Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста
Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста

Бойкот в българските щанги, след като Федерацията по вдигане на тежести освободи треньора Иван Иванов. В подкрепа на Иванов се обяви и националът Ангел Русев от ТСК - Русе, предава Русе Медиа.

Не смятам, че е коректно да се отстранява един треньор, който е дал много на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. На нас ни е мотиватор, защото е олимпийски шампион, а ние искаме да бъдем като него… Лично за мен – мисля, че няма да тренирам в националния отбор. Имат съвет треньорите и избират кой ще бъде на националния отбор и президент. Нас никой не ни пита, но по наше желание искаме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме успехи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме поне с него Олимпиадата. Просто, ако там вземе медал, ще приключим. В края на декември трябва да получаваме по 2 заплати. Ние сме взели по една заплата. Другата не сме… Аз си оставам в клуба. Ще тренирам в клуба. Ако трябва, ще участвам дори само на български състезания, докато не се оправят нещата, докато не се върне начело на националния отбор Иван Иванов. Без него няма как да се случат нещата“, коментира Ангел Русев.

Треньорът на националния отбор Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста след еднолично решение на президента на федерацията Неделчо Колев. Заедно с него са отстранени и всичките му помощници.

На 5 януари в Министерството на младежта и спорта е входиран план за подготовка на тежкоатлетите за предолимпийската 2023 година. В него като треньори на националния тим са вписани Пламен Аспарухов с помощници Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари