Удостоиха треньора на ВК „Дунав“ със златна значка

4
Пенчо Милков връчи икона на капитана на русенския тим
Пенчо Милков връчи икона на капитана на русенския тим Видео: Русе Медиа

Пенчо Милков връчи икона на капитана на русенския тим

Треньорът на мъжкия волейболния отбор на „Дунав“-Русе Красимир Миронов бе удостоен със златна значка от кмета на Община Русе Пенчо Милков, който се срещна днес със състезателите и треньорския щаб в зала „Дунав“ заедно със зам.-кмета по младежки дейности и спорт Борислав Рачев. Волейболистите получиха голяма икона на Свети Георги, която да ги пази и да им дава сили в новото предизвикателство на Супер лигата през следващия сезон, информира Русе Медиа.

Кметът поздрави и благодари на всички за огромния успех – спечелването на Висшата лига и влизането в елита на волейбола. Пенчо Милков подчерта, че победата носи за администрацията много отговорности за работа по осигуряване на финансирането на клуба. „Изключителна радост и сила донесохте на Русе, надявам се следващата година да продължи, а чрез вашия пример и много деца да се обърнат към волейбола“, каза кметът.

Председателят на УС на клуба Валери Андреев също поздрави волейболистите, които са изпълнили програмата максимум и са направили своеобразен рекорд – от 21 мача за първенството и 4 мача за купата нямат загубена среща и се гордеят с 25 победи от 25 срещи. Така ВК „Дунав“-Русе е подпечатал билетите си за Супер лигата и ще играе сред най-добрите 12 отбора.

Валери Андреев благодари от сърце на общината и спонсорите за подкрепата и се надява тя да продължи още по-мащабно. „Започваме подготовката за следващия сезон, както и програма за развитие на спортния клуб в следващите 4 години. Подготвяме една презентация, тъй като представителният отбор е лицето, а има още 130-140 деца, които активно тренират. Предстоят разговори с всеки един от състезателите, а амбицията ни е да предизвикаме обществеността и бизнеса в Русе да ни подкрепи, тъй като ще трябва повече финансово обезпечаване. В следващите месеци ще сме наясно за екипа и състезателите, с които ще участваме в Супер лигата. „Дунав“ постигна тези успехи благодарение на много работа и изградената основа от Детско-юношеската школа. От 16 картотекирани състезатели само двама не са от Русе, но имаме други двама в супер лигата. Трудът и основата дават своите резултати“, каза той.

Кметът Пенчо Милков увери състезателите и екипа, че основната задача е да се подсигури финансирането за участието в Супер лигата. Освен подкрепата на общината, ще се търси по-сериозно участие и от русенски фирми.

Накрая волейболистите подариха на кмета топка и плакати, подписани от всеки един от тях, а Пенчо Милков и подари на свой ред по един екземпляр от книгата за първите неща в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    фен
    Феновете на Дунав вярват,че кмета П.Милков ще подпомага финансово отбора за да продължи да побеждава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари