Ангел Русев е най-добрият русенски спортист за 2023 година

0
Състезателят на ТСК - Русе се окичва за първи път със званието
Състезателят на ТСК - Русе се окичва за първи път със званието Снимка: ТСК - Русе / Facebook

Радослав Атанасов – най-добър треньор

Ангел Русев е най-добрият русенски спортист за 2023 година,

Радослав Атанасов – най-добър треньор на града.

Това съобщиха от ТСК - Русе:

Състезателят на ТСК - Русе Ангел Русев е най-добрият русенски спортист за 2023 година. Наградата му беше връчена тази вечер на официална церемония в Доходното здание. Класацията „Най-добър спортист на Русе“ се организира ежегодно от Община Русе. Определянето на местата на състезателите в нея се прави с гласуване от спортните журналисти в града на база на представянето на спортистите през изминалата година.

Четири години се боря за това отличие. За мен е чест, че станах носител на наградата Спортист на Русе. Благодаря на моите треньори и на председателят на УС на ТСК – Русе проф. Кирил Панайотов, защото без тях, успехите не биха били възможни. Мечтайте и мечтите ще се сбъднат!“, каза при връчването на отличието русенецът, който пожела на колегите си спортисти не само участие на Олимпиадата в Париж, но и отличия от там.

22-годишният Ангел Русев се окичва за първи път със званието – Най-добрият спортист на Русе. През последните две години той остана в подножието на първото място. През тази година Ангел стъпи за трети път на европейският връх в категория до 55 килограма при мъжете на първенството в Ереван. По-късно през годината той стана трети на Европейски турнир „Олимпия“, Гърция) и защити държавната си титла в индивидуалната надпревара на първенството, което се проведе през юни в Русе. На 9-то място на престижната класация се класира още състезател на ТСК – Русе – Джан Зарков, който стана европейски шампион на за кадети до 17 години на първенството в Молдова и стана първи на турнир на Прибалтийските нации, Литва).

Наградата най-добър треньор получи един от двамата лични треньори на Ангел Русев и Джан Заков - Радослав Атанасов, като за него това е четвърто поредно отличие. „Без децата и моите колеги в клуба, тази награда не би била възможна. Искам да им пожелая по-добро развитие и повече медали през 2024 година“, каза Атанасов.

По време на церемонията бяха отличени още най-добър отбор и най-добър приложник. Демонстрации на различни спортове бяха направени от школници на Ученическа спортна школа и възпитаници на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

За връчването на наградите съобщиха и от Община Русе:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Само Минавам
    До №4, тя статитя е малко в стил "допиши новината". "ТСК" е Тежкоатлетически Спортен Клуб. Ангел Русев е щангист, другият щангист, който в статията се среща като Джан Заков/Зарков, всъщност е Джан Зарков.
  • 0
    5
    ТСК
    Турихмегона Сестрати Келеш! Айде заминавай на село при Пънчи да нанкаш!
  • 0
    4
    сори ама
    какъв е спорът на това момче ? ТСК - Русе нищо не ми говори...
  • 2
    3
    Вазелина Вазелинова
    Прибирай се в къщи бе амсалак. Кучетата, котките, чайките, Ас и хлапетата са гладни. Стига си мърсувал в града.
  • 6
    2
    Клакьорка!
    Браво на Пенчо! Най- добър декор до : Ангел Русев е най-добрият русенски спортист за 2023 година! И Пенчо се отърка до труда и успеха на Ангел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари