Ангел Русев: На бала си казах „наздраве“ с допинг ченгета

0
След олимпиадата в Париж искам да се откажа, допълва европейският шампион
След олимпиадата в Париж искам да се откажа, допълва европейският шампион Видео: bTV

След олимпиадата в Париж искам да се откажа, допълва европейският шампион

Ангел Русев е едно от имената, които често ни карат да се гордеем, че сме българи. Русенецът е трикратен европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 55 килограма.

В средата на април той стъпи на европейския връх за трети път. Това се случи на шампионата на Стария континент в Ереван, Армения, а 21-годишният тежкоатлет повести златото на своя първороден син – Алдин. Русев гостува на Петър Бакърджиев в подкаста за „Спорта без клишета“, където пристигна с куп медали, извоювани с много труд и лишения.

И когато говорим за лишения, Ангел и неговите колеги от националния отбор все още чакат да получат своите възнаграждения, които не са получавали през последните пет месеца. В спортния подкаст на bTV той коментира отношенията си със старши треньора на националите Иван Иванов, сподели кога смята да се откаже от активния спорт и разкри кое е най-странното място, на което му взимана допинг проба.

Пораснах чрез спорта, той ме научи на много неща. Първо започнах да тренирам бокс, тъй като повечето ми роднини и приятели бяха боксьори, но този спорт не ми допадна и исках нещо по-различно.

Бях ученик, когато един приятел ме заведе в залата по вдигане на тежести. В първите дни изобщо не ми хареса. В началото ти дават дървена пръчка, с която тренираш за техника, обаче бях много статичен състезател още от дните ми в бокса. Нещата в началото не бяха добре, но започнах да тренирам всеки ден. Бягах от училище, за да мога да тренирам с големите. Станах четвърти на едно състезание и след това започнах да тренирам повече, отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари