Ангел Кунчев: Избързахме с отварянето на нощните заведения и стадионите

2
Доц. Кунчев: "Мерките не са били разхлабени под натиска на политиците, а след внимателно претегляне на „плюсовете и минусите“.
Доц. Кунчев: "Мерките не са били разхлабени под натиска на политиците, а след внимателно претегляне на „плюсовете и минусите“. Видео: bTV

"Моето лично мнение е, че избързахме с разхлабването на мерките с две стъпки – нощните заведенията и спорта. Ако не бяхме го направил, сега щяхме да се движим в рамките на 80-90 новозаразени, а не 130 на ден", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в „120 минути“.

Все пак въпреки увеличението на случите през последните дни сме още далеч от „шведския модел“. "В България имаме 22 болни на 100 000, а в скандинавската страна са 168 на 100 000", отбеляза членът на Националния оперативен щаб.

"Мерките не са били разхлабени под натиска на политиците, а след внимателно претегляне на „плюсовете и минусите“. „Когато всички са уплашени, нормално е, логично е, мерките да са по-строги, сега когато мерките дотегнаха на обществото до такава степен и видяха спада в икономиката, който ги уплаши, сме по-склонни към по-бързо разхлабване“, заяви Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари