Анатоли Станев: Свободата не търпи нерешителност и безволие!

0
Нашите предци не бяха равнодушни към съдбата си, не трябва и ние да бъдем, заяви областният управител на Русе по случай 3 март
Нашите предци не бяха равнодушни към съдбата си, не трябва и ние да бъдем, заяви областният управител на Русе по случай 3 март Снимка: Областна администрация - Русе

Нашите предци не бяха равнодушни към съдбата си, не трябва и ние да бъдем, заяви областният управител на Русе по случай 3 март

На 3-и март отбелязваме възстановяването на българската държавност и си припомняме мечтата на нашите възрожденци – да живеем действително свободни. Това обаче изисква постоянство и увереност, а също и непрестанните ни усилия и старание за утвърждаването на морални ценности, които да напомнят за отговорността ни пред тези, които се пожертваха в името на светлия идеал за „чистата и свята република“, с тези думи областният управител на Русе Анатоли Станев се обръща към русенци по случай предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България. „Ако искаме да продължим този завет, нека помним, че свободата не търпи нерешителност и безволие! Нашите предци не бяха равнодушни към съдбата си, не трябва и ние да бъдем. Поклон пред величието и подвига на безсмъртните герои, обрекли се за свободата на България!“, допълва още Станев.

Припомняме, че по-късно днес областният управител ще се срещне с представители на българската общност в Румъния, като той е в Букурещ по покана на посланика ни там Н. Пр. Радко Влайков. Същевременно представители на Областната администрация ще присъстват на тържествената заря-проверка по случай Освобождението, която ще се проведе тази вечер от 19:00 часа в Бяла. Пред паметника на загиналите във войните герои от името на областния управител ще бъде положен венец. След това се предвижда слово на кмета Димитър Славов, както и отдаване на почит към освободителите и създателите на българската държава от представителни блокове на Националния военен университет във Велико Търново.

Утре областният управител Анатоли Станев ще участва и в организираната от Община Русе церемония по случай 3-и март, която ще се състои от 11:00 часа пред Паметника на свободата. Там той ще произнесе и слово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Aha
    Много решителни ставате по време на предизборни кампании! Паразити долни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари