Американска телевизия: Поддръжник на "Нация на исляма" е убил полицай в центъра на Вашингтон

2
Според източниците на телевизията ислямистът е Ноа Грийн, на 25 години
Според източниците на телевизията ислямистът е Ноа Грийн, на 25 години Снимка: AP

Американските власти смятат, че виновникът за инцидента на Капитолия е жител на щата Индиана - Ноа Грийн, който споделя целите на движението „Нация на исляма“, съобщава телевизионният канал MSNBC, цитиран от Агенция Фокус.

Според източниците на телевизията сред правоприлагащите органи Грийн е бил на 25 години. На страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“ той твърди, че подкрепя базираното в САЩ движение „Нация на исляма“. Основано е в Мичиган през 1930 година. По-специално представители на движението заявяват, че подкрепят разпространението на тази религия за подобряване на положението на афроамериканците. Някои привърженици на „Нация на исляма“ са обвинени в предразсъдъци срещу белите американци и расизъм.

Според източници през последните няколко дни Грийн е писал във „Фейсбук“, че е загубил работата си и се нуждае от „духовно ръководство“. Според телевизионния канал следователите, които се опитват да установят от какви мотиви се е ръководил заподозреният, ще вземат предвид тези съобщения. Смята се, че колата на Грийн е била регистрирана във Вирджиния.

Няколко часа по-рано заподозреният удари двама полицаи в комплекса на Капитолия, в центъра на Вашингтон, и след това се блъсна в ограда. След това той слиза от колата с нож в ръка и се насочва към служителите на реда, пренебрегвайки заповедите им да хвърли оръжието си. Той е прострелян от служители на реда. Двама полицаи бяха ранени и хоспитализирани, единият от които впоследствие почина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари