Алексис Ципрас: Гърция ще остане в еврозоната

0
Кризата с гръцкия дълг ще бъде разрешена, а страната ще се върне към растеж и ще остане в еврозоната
Кризата с гръцкия дълг ще бъде разрешена, а страната ще се върне към растеж и ще остане в еврозоната

Кризата с гръцкия дълг ще бъде разрешена, а страната ще се върне към растеж и ще остане в еврозоната, заяви днес премиерът Алексис Ципрас, цитиран от агенция “Ройтерс”.

Изказването му е неочаквано оптимистично, предвид че преговорите за отпускане на средства от ЕС и МВФ не доведоха до резултат след срещата на финансовите министри на еврозоната, а тегленето на депозитите от гръцките банки се ускорява с всеки ден.

Премиерът, който отказва да отстъпи от позициите си за увеличаването на данъци и реформите в пенсионната система, изисквани от кредиторите, приветства извънредната среща на върха на еврозоната и отхвърли възможността за икономическа катастрофа.

“Срещата на върха в понеделник е положително развитие в посока на сключване на споразумение”, съобщи пресслужбата на Ципрас. “Ще докажем на онези, които предвещават криза и ужасни сценарии, че грешат. Ще постигнем решение, основано на правилата на ЕС и демокрацията, което ще позволи на Гърция да остане в еврозоната”.

В четвъртък ръководителят на МВФ Кристин Лагард заяви, че няма да има гратисен период или забавяне в плащането на дълговете на Гърция. Атина трябва да плати 1.6 милиарда евро на фонда до края на юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари