Александър Симов: ГЕРБ плъзна като ракови разсейки из централната и местната власт

1
Цветанов е мазният отпечатък на местопрестъплението, издайническият знак за всичко, което се случи
Цветанов е мазният отпечатък на местопрестъплението, издайническият знак за всичко, което се случи

Властта е странна субстанция - прекалиш ли с нея, почваш да ходиш като надрусан с хероин. ГЕРБ плъзна като ракови разсейки из централната и местната власт, но партията очевидно не се справя с тази голяма отговорност, написа депутатът от БСП Александър Симов във Фейсбук.

Постът му е по повод подадената и приета от Борисов оставка на Цветан Цветанов от ръководните постове в партията.

Ето какво сподели Симов: 

Вече е съвсем очевидно е, че политическата съдба на Цветан Цветанов по никакъв начин не зависеше от успеха или от неуспеха на изборите.

В ГЕРБ е като при мафията - щом един път те осветят няма никакво значение колко успешни убийства ще осъществиш или колко схемички можеш да наредиш на закуска. Родител 1 би шута на Родител 2 на ГЕРБ и взе попечитеството над детето, пардон, над партията.

ГЕРБ е като айсберг - видимата част от формацията е незначителна, досадно скучна и изпълнена със статуси на Десислава Атанасова и телевизионни проповеди на Антон Тодоров. Страшното е това, което не се вижда. В този смисъл Цветанов стана резко непотребен, а дори и по-гадно - неудобен. Той е живото доказателство за страшната вина на Бойко Борисов. Още след като се завърна от митичното пътуване до САЩ и хвърли оставка като депутат Родител 2 сигурно е знаел какво го чака. Родител 1 тогава никакъв не се появи, за да му даде гръб, морална подкрепа или просто да го окуражи.

Цветанов е мазният отпечатък на местопрестъплението, издайническият знак за всичко, което се случи. Днес цяла плеяда от придворни анализатори се опитва да ни убеждава, че Борисов е чист, невинен, непорочен и неуязвим, но политическата ликвидация на Цветанов е доказателство за обратното.

Цветанов стана жертва на успеха на мрачната машина на ГЕРБ за избори и власт. Властта е странна субстанция - прекалиш ли с нея почваш да ходиш като надрусан с хероин. ГЕРБ плъзна като ракови разсейки из централната и местната власт, но партията очевидно се задъхва и не се справя с тази голяма отговорност.

Корпоративните паяжини не могат да заместят липсата на ясна визия и реални идеи. ГЕРБ могат да печелят избори, но не знаят как да управляват. И днес тази машина може да бъде задвижена единствено с цената на пролята кръв, метафорично казано. За да си купи още малко време Борисов е готов да жертва всички, за да запази медийния си имидж на херувим с пърхащи и сияйни крилца. Точно заради това нито 91 псалм, нито някаква друга енергийна защита можеше да спаси Цветанов. И в цялата тази ситуация никой не си задава основния въпрос - какво ще прави сега Веселин Маринов. В доброто старо минало той наричаше Родител 2 "рицар от светлина", ходеше на джокинг с него и пееше страстно във възхвала на МВР.

Сега дали ще дочакаме нов хит на барда на ГЕРБ?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари