Алчност: Жена поиска 600 евро на месец от украинско семейство с 3 малки деца

3

6-членно семейство от Украйна от вчера е без подслон

6-членно семейство от Украйна с 3 малки деца е в България и от вчера отново остана без подслон, алармира bTV. То трябваше да напусне дома, в който беше настанено в продължение на седмица.

Доброволците, които ги настаняват, разбират, че на украинците са поискани пари, след като първоначално уговорката е била за безплатно настаняване.Собственичката на къщата е поискала от бежанците 600 евро на месец за нафта и ток. За тях тази сума е непосилна.

От обърканата ситуация изходът е един – семейството напуска частния дом, а домакините казват, че са направили разходи за отопление и очакват компенсация – около 300 лв. Не могат обаче да издадат фактура.

Докато българите помагат, а бежанците отчаяно търсят къде да пренощуват, щабът на правителството за справяне с бежанската вълна търси решение на такива казуси. Неправителственият сектор предлага спорът да се урежда с договор за наем или за подслон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    И все пак ...
    Ето, при такива случаи е необходима адекватната намеса на Кризисните центрове, Община, Областна администрация, Държавните институции, за да се помогне на тези украинци, които нито са, нито няма да са единствените нуждаещи се! Не става въпрос от гледна точка на морала, а става въпрос в случая за МАТЕРИАЛНИ разходи, каквито едва ли много хора могат да си позволят при днешния жизнен стандарт и при тези високи цени - храна, ток, вода, горива и т.н. в България. Затова, че "Собственичката на къщата е поискала от бежанците 600 евро на месец за нафта и ток", вероятно защото ги е таксувала като наематели, а не като гости, но пък за какво да й се сърдим, ако са на практика ограничени и нейните финансови възможности и не може да си позволи да издържа въпросното 6-членно семейство от Украйна. Дали има някой от тука коментиращите "възмутени" да са с готовност сега да приютят това украинско семейство в дома си безвъзмездно и дългосрочно? Нека "щабът на правителството за справяне с бежанската вълна търси решение на такива казуси" по-бързо, за да не изпадат бежанците в подобно положение!
  • 3
    6
    Диана
    Тези, които се възмущават пак да прочетат, че бежанците са направили за една седмица сметка за ток и отопление от 300 лева. Едно е да дадеш подслон, друго е да плащаш режийни всеки месец по 1200 лева.
  • -2
    5
    Vili
    Тази жена да си завре жилището там, откъдето я е изкарал гинеколога, като се е ражала!
  • 3
    4
    До 1
    Аз пък съм изумен,че имаш минуси на коментара,което ме навежда на мисълта,че такива същества има много около нас!Нищо,че веят българското знаме и се обличат в народни носии!
  • 1
    3
    Bonkerz
    Има си устни договорки и писмени договори, как така днес има едни условия, утре други. Кой е виновен? Ганьо/вица!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари