Акушерка от Пловдив бе избрана за №1 в Европа

0
До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки
До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки

Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate Granger Awards 2020“. 

На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, бе избрана за най-добрия професионалист в своята сфера на Стария континент от организаторите на надпреварата, присъждаща отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа.

До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки (АБА). Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020 за Международна година на медицинската сестра и акушерката. 

В номинацията на АБА Петя Запрянова е определена като висококвалифициран специалист с много качества. 

В своята видеопрезентация с разказ за дейността си през последните години Петя Запрянова успява да впечатли журито на конкурса.

Сертификатът в категория „Акушерство“ за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа ѝ бе връчен от Крис Пойнтън (Великобритания), който е съосновател на кампанията и съпруг на д-р Кейт Грейнджър.

Чувствам се наистина горд, че участвам във вземането на решения за тези престижни награди. Хората, които работят в здравеопазването, наистина надхвърлят себе си всеки ден и аз им се възхищавам. Кейт със сигурност би се гордяла с всеки човек или екип, който е номиниран, и би се радвала за признанието им”, споделя Крис Пойнтън.

Кейт Мириам Грейнджър (31 октомври 1981 г. - 23 юли 2016 г.) е английски лекар и инициатор на инициатива за по-добри грижи за пациентите. През 2014 г тя стартира кампанията „#hellomynameis“, насърчаваща здравния персонал да се представя на пациентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари