Агенцията по храните щурмува „Бургас хляб“ заради мъртвеца в микробуса

0
Агенцията по храните щурмува „Бургас хляб“ заради мъртвеца в микробуса
Видео: youtube

"Още от вчера съм запознат с материала, който разтърси медиите за трупа в микробус на „Бургас хляб“. Направена е своевременна проверка и на управителя е връчено предписание да се дезинфекцират транспортните средства. Установено е, че във фирмата периодично водят записи на тази дейност и дезинфекцират според графика", каза шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Петър Пачев.

Други нарушения в самата фирма не са установени.

"За първи път се натъкваме на такъв случай и се надяваме това да бъде обеца на ухото за всеки един от нас", заяви Пачев. „За всички трезво мислещи хора тази ситуация е фрапираща. Тук се касае за чисто криминален случай, при който служителят е освободен дисциплинарно“, добави той.

В такива специализирани транспортни средства е забранено да се превозва каквото и да е, различно от стриктно описаното в характеристиката им. Не говорим за морга и трупове, в тях не могат да се превозват каквито и да е материали, освен за това, за което са регистрирани – хранителни продукти, категоричен е д-р Пачев.

Неслучайно тези транспортни средства получават разрешителни за превоз на съответните продукти, за които са предназначени. Не е разрешено да се превозва нищо друго, защото могат да се предизвикат редица непредвидени реакции. Недопустимо е да се товарят в тях отровни препарати, растителни или химически препарати. Ако пък се возят, се получават такива замърсявания, които увреждат и хранителните продукти. Затова се изисква документ за механично почистване и периодична дезинфекция на транспортните средства“, каза още директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Петър Пачев.

Източник: Флагман
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари