Адвокати: Иззеха личните ни електронни подписи и този на „Дунарит“

0
Дружеството може за 5 минути да бъде прехвърлено на друг човек с документите, които има прокуратурата
Дружеството може за 5 минути да бъде прехвърлено на друг човек с документите, които има прокуратурата Видео: Евроком

Прокуратурата иззе личните ни електронни подписи и този на „Дунарит“.

Това казаха в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком адвокатите, чиито офиси и домове бяха обискирани Лазар Карадалиев, Ивайло Боев, Стоян Стоянов и Александър Пелев.

Това беше поръчка от най-високо ниво, категорични са те. Защитниците обясниха, че са получили бланкетни определения от съда за претърсванията. Абсурдното е било, че те са подписани от различни съдии, но с един и същи текст. На практика разследващите са търсили книжа, свързани с „Дунарит“, която през миналата година бе подложена под натиск, че цел да бъде иззета от сегашния й собственик и прехвърлена на фирма, свързана с Делян Пеевски.

Адвокатите обясниха, че прокуратурата е разполагала с въпросните книжа за „Дунарит“ преди няколко години. „Искаха да ни смачкат“, категорични за защитниците. "С разпита ни като свидетели ние вече не можем да бъдем защитници на г-н Гебрев. Не зная дали той ще остане без защитници. Размаха се пръст на българската адвокатура. Над 250 адвокати подкрепиха колегите. Поискахме от главния прокурор и Инспектората на ВСС да вземат отношение за това какво се е случило. Очакваме този случай да има развитие. Иначе това е опасен прецедент. Проблем, е че това е заплаха защитата на клиентите ни", казаха те.

Уточниха, че с документите, които сега прокуратурата разполага за "Дунарит", дружеството може за 5 минути да бъде прехвърлено на друг човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари