Адвокатът, който затвори кантората си и стана доброволец в COVID отделение

3
Веселин Анестиев вече втора седмица е санитар в МБАЛ Поморие
Веселин Анестиев вече втора седмица е санитар в МБАЛ Поморие Видео: btv

Адвокат е първият доброволец-санитар в COVID отделението в Поморие.

Той вече втора седмица обслужва болните, които се борят с коронавируса, предава bTV. Вместо в съдебната зала, адвокат Веселин Анестиев ни посреща с пръскачката. Затворил e кантората си и вече втора седмица е тук.

Сигурността е на първо място, затова винаги внимава при обличането на предпазното облекло. Признава, че самият той изпитва страх.

В един много кратък период от време хората се задушават, губят възможността за вдишване, което наистина е опасно и най-стршното е, когато виждаш в очите им страха. Страхът от гибел – буквално, тогава правим всичко, дори и невъзможното, за да помогнем на тези хора“, разказа юристът.

Снимка: btvnovinite.bg

Старшата сестра в МБАЛ Поморие – Добринка Ангелова разказа, че юристът помага много и на персонала. Съдейства с местенето на тежките кислородни бутилки, оправя легла на изписани пациенти, изхвърля боклука и други дейности.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато за първи път ми казаха, че има доброволец, който иска да влезе в болницата, си помислих най-напред, че това е шега, след това предизвика много бурни емоции, даже и се разплаках“, сподели д-р Женя Караилиева, управител на МБАЛ Поморие.

Отделението било пред затваряне, никой не искал да работи в него, но с Веско нещата се променят. „Имаме хора, които искат да постъпят на работа и то млади хора, което не се е случвало в поморийската болница от няколко години“, допълни д-р Караилиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Прекланям глава пред медицинския персонал на болницата и основно към д-р Караилиева, тази жена е сама от сутрин до вечер, а понякога върши и санитарна работа“, каза Веселин.

За рождения ден на лекаря, Веско организира изненада с торта на паркинга на болницата. Повдига и духа на пациентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари