Откриха реновирано отделение в МБАЛ - Тутракан

1
Отделението се сдоби с апарат за високоинтензивна магнитна терапия
Отделението се сдоби с апарат за високоинтензивна магнитна терапия Снимка: МБАЛ - Тутракан

С апарат за високоинтензивна магнитна терапия - единствен в региона, разполага новооткритото Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в болницата

С водосвет и освещаване, отслужени от отец Илия Тонков, бе открито вчера реновираното отделение по Физикална и рехабилитационна медицина. Трикольорната лента преряза кметът д-р Димитър Стефанов, който пожела успешна работа на екипа и доволни пациенти.

Поздравления получиха от управителя на болницата д-р Богомил Бойчев, от много техни колеги и от председателя на Общински съвет - Тутракан Нехат Кантаров, съобщиха от лечебното заведение.

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина разполага с модерна медицинска апаратура:

- апарати за нискочестотен, средночестотен и високочестотен ток

- апарат за магнитотерапия

- светлолечение

- ултразвукова терапия

- лазертерапия

В отделението е наличен добре оборудван сектор по Кинезитерапия.

Ще се приемат пациенти с направление за хоспитализация от отделенията на болницата, от личния лекар и лекар-физиотерапевт.

За доболнична помощ се приемат пациенти с направление от лекар - специалист и личен лекар.

Д-р Юлия Владимировна МАНОЙЛОВА е началник на Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан. През 2005 г. тя е завършила Медицински университет в гр. Плевен и започва работа в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Русе.

През 2017 г. придобива специалност „Физикална и рехабилитационна медицина”.

Работила е в Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ „Канев”, гр. Русе.

Нашето отделение играе важна роля при възстановяване на пациенти след прекарани инсулти, преживени травми на опорно-двигателния апарат, на пациенти със заболявания на периферна и централна нервна система, дегенеративни и възпалителни ставни заболявания. Скъсява се възстановителния период и пациентите се връщат в своята ежедневна активност. - поясни д-р Юлия Манойлова. - Спектърът от различните апарати тук ще бъде допълнен и така да се приложат и други високоспециализирани дейности от нашата специалност, които с удоволствие бихме предложили на нашите пациенти.

Искам да изкажа своята благодарност на ръководството на болницата и на целия екип, който ни помагаше да стартираме, защото това е още една важна стъпка в грижата за подобряване на здравословното състояние на пациентите в тази болница.

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина или както обикновено го наричаме Отделение по физиотерапия разполага с нов апарат за високоинтензивна магнитна терапия (високоинтензивен магнит) - апарат, единствен в региона. Той е доказан фактор с ефект за много бързо възстановяване след травми, неразастващи фрактури, импинджмънт синдром, заболяване на централна и периферна нервна система, мускулна релаксация. Има мощно болкоуспокояващо въздействие, съкращава периода на посещение на пациентите в отделението.

След официалното откриване, отделението по Физикална и рехабилитационна медицина ще започне работа на 27 февруари (понеделник).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари