Абсурд в системата на КАТ

1
Шофьори остават длъжници, след като са си платили глобата
Шофьори остават длъжници, след като са си платили глобата Видео: NOVA

Десетки шофьори фигурират, като длъжници, въпреки че са си платили глобите.

Те може и да останат без книжки в следващите дни. Това е напълно възможно, въпреки че от МВР твърдят, че проблем със системата няма. И веднага, след като глобата се плати, то плащането се отразява някъде. Все пак, от МВР уточняват, че има случаи, когато може да се получи недоразумение. Например, заради неправилно попълнени документи по време на плащането, предава NOVA.

В началото на 2017-а година глобяват Красимир Цветанов, заради неправилно паркиране. Една година по-късно той все още е длъжник, въпреки че си е платил глобата.

Системата не работи и според Крум Първанов.

„Актът ми е издаден на 29.09 2017г. и съм го платил на 01.10.2017г. Два дни след издаването. На седми декември ми се обадиха, че имам неплатен акт, на което аз казах, че няма такова нещо”, разказа той.

Така днес, ако бъдат спрени за проверка, в таблетите на униформите ще изпише, че двамата са с неплатени глоби.  А това може да им струва книжката, ако те не представят доказателство, че са платили. След това пък катаджиите трябва да направят проверка.

Според пътна полиция,  проблем в системата няма. Ако не е отразено плащането, то има причина.

В случая на Красимир също ставало дума за грешка. Когато плащал в банката като основание изписал без съкращение -  "наказателно постановление и номера". Така символите ставали повече отколкото програмата позволявала. А проблемът не бил на МВР и тяхната система, а на служителите в банката, които не са предупредили клиента си при плащането, твърдят от Пътна полиция. Ако се окаже, че наистина плащане има, но не е отчетено в автоматизираната система, то поправката се нанася ръчно. Но само тогава, когато гражданите проявят самоинициатива и сигнализират за проблема.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари