Абсорбатор тормози жители в квартал "Възраждане"

8
РЗИ - Русе не можели да открият точния източник на шум
РЗИ - Русе не можели да открият точния източник на шум Снимка: Google Street View

РЗИ - Русе не можели да открият точния източник на шум

Получихме сигнал от Йордан Маринов за бездействие на РЗИ и Община Русе, който се оплаква от ежедневен шум на абсорбатор, който вибрирал като къртач.

 

Г-н Маринов се оплаква, че всеки ден съоръжението на магазин "Пацони" буди жителите в блок ДАВ-1 точно в 5:00 часа сутринта. Хората в блока се оказват безсилни да спрат този тормоз, заради бездействието на институциите.

След многократни разговори с персонала на магазина и жалба до РЗИ - Русе с копие до Община Русе, г-н Маринов е решил да даде гласност на проблема с писмо до редакцията на Dunavmost:

"Здравейте, изпращам този мейл с мисълта, че медия като вашата може да ми помогне като с това, което Българските институции не могат. 

Живея в блок ДАВ-1, квартал Възраждане и апартамента ми граничи с обща стена с магазин "Пацони". На тази стена е закачен абсорбатор на миризми, който е повреден и трака /вибрира/ като малък къртач.

Този шум започва в 5:00 часа и спира около 14:00 часа всеки божи ден. След много разговори с персонал от магазина не се промени нищо. Тогава предприех действие за уведомление на институциите. Написах жалба до РЗИ и копие до Община Русе и моята сага започва сега.

Десетина дена, след като входирах жалбата, дойдоха служители, които замериха шума и констатираха, че има шум над нормите. Написаха ми протокол и отидоха да извършват проверка, като им предложих да им покажа къде шуми и вибрира. Отпратиха ме с отговора че не съм служител.

На 7.01.2021 получих писмо от РЗИ с отговор, че са направили проверка и на съседни помещения и не могат да констатират от къде идва шума, което е гнусна лъжа понеже аз им показах кое къде е.

В писмото им пише ако знам кое вибрира и да им го покажа с нова жалба за да пробват пак с ново измерване и нова проверка. Нивото на шум не се е променило но с тези действия ме съмнява, че ще манипулират показанията да влязат в норма и да не носят отговорност по нататък.

Затова пиша на вас преди да подам нова жалба, за да придобие гласност и да се вземат адекватни мерки. Относно копието до Община Русе - никакъв отговор, просто глас в пустиня.

Прилагам прикачено жалбата, отговора, сертификат за контрола и протокол от контрол на шума."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари