Абитуриенти даряват парите за бала на болни деца

0
Абитуриенти даряват парите за бала на болни деца
Снимка: Дарик

Абитуриенти от столичната Втора английска гимназия се отказват от скъпи тоалети на бала и даряват парите за болните деца от епидермолизис булоза, или т.нар. пеперудена кожа.

Вместо в бляскави рокли и костюми дванадесетокласниците ще са облечени в бели тениски и ще помогнат за лечението болни малчугани.

Когато решихме да търсим съмишленици, първо се притеснявахме за идеята. Щом им разказахме за тези деца, всички се съгласиха. Учители предложиха да се включат към нас", казват ученици. Фирми и организации ни предоставиха флайери и плакати и ни купиха тениски, с които ще бъдем на изпращането", разказаха абитуриентите, цитирани от БНТ.

Випускът дванадесетокласници в една от най-елитните гимназии в столицата е от 180 ученици. Зрелостниците призоваха към инициативата им да се включат техни връстници от други градове и училища.

Повече за нея може да се научи на фейсбук страницата „Панаир на добротата“.

Интерес към кампанията засега са проявили от 18-о и 22-ро СОУ в София. В момента осем деца у нас са с диагноза епидермолизис булоза. Наричат ги пеперудените деца, защото кожата им е много чувствителна и ранима, като крилете на пеперудите.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари