9 фолклорни състава от Русе се обединиха в помощ на Елена Симеонова

2
Жената е част от танцовия елит на града и се бори с тежко онкологично заболяване
Жената е част от танцовия елит на града и се бори с тежко онкологично заболяване Снимка: Facebook

Жената е част от танцовия елит на града и се бори с тежко онкологично заболяване

Девет фолклорни танцови състава от Русе се обединиха в общ концерт в помощ на Елена Симеонова, която се бори с онкологично заболяване, предава БНР.

От първата си година в Английската гимназия Елена Симеонова е част и от танцовия елит на Русе. От началото са минали 36 години и вероятно този живот в неравноделни ритми щеше да продължи, ако не се беше наложила пауза. Така прави ракът - спира те и започват изпитанията - за тялото и духа. Макар че Елена не се дава и печели битки, войната с болестта продължава. Според лекарите има мутация на раковите клетки и се чакат резултатите от лаборатория в САЩ. Те ще покажат кое лекарство ще е най-доброто оръжие. Всичко това обаче струва пари. Много пари. И ако животът на един човек може да се измери с число, усилията си струват.

Така синът на Елена - Михаил, също талантлив танцьор, организира концерт в помощ на мама.

Всичките 800 места в залата на “Канев център” бяха заети, а правостоящите не можеха да се преброят. Всъщност това обединение на иначе конкурентни трупи, е първият добър знак за предстоящ успех в лечението на Ели.

Нашият фолклор е животът ни с цялото разнообразие и красота, която носи, затова и няма нищо по-вдъхновяващо от него. Със сигурност са дали още сили на Елена танцьорите от ФТТ “Найден Киров”, ФА “Русчуклийче”,ДЮФА “Зорница”, ТА “Хармония”, ТФ „Канатица“, Формация „Гайдарите“, Даскало за фолклор „Орисия“, Клуб по български хора „Нашенци“, Школа за народни танци „Вито хоро“, специалният гост Джина Стоева и водещият на събитието актьорът Йовко Кънев. Без хонорари, без наеми за зала, без условия - всички помогнаха, но трябват още. Не можем да се уплашим, щом сме заедно в борба за живот.

Ако можете, помогнете на Елена Симеонова:

Сметка в банка ДСК: Елена Симеонова

IBAN:BG92STSA93000010433694

SWIFT:STSABGSF

BIC:STSABGSF

Revolut account: +359877948049 - Mihail Marinov

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари