8 храни, които изгарят мазнините по корема

0
Има действително и няколко храни, които също помагат за изгаряне на мазнините
Има действително и няколко храни, които също помагат за изгаряне на мазнините

Колкото и да се надяваме всички мазнини по корема ни да изчезнат мистериозно бързо, уви, това няма как да се случи. За тази цел ние трябва да правим редовни упражнения и разбира се, да спазваме здравословна диета.

Има действително и няколко храни, които също помагат за изгаряне на мазнините. Вижте кои продукти трябва да добавите към диетата си, за да се радвате отново на стегнат и оформен корем, пише Framar.bg.

Кисело зеле - тази ферментирала храна може сериозно да ви помогне за намаляване мазнините по корема. Маринованите зеленчуци са чудесен източник на пробиотици. Те помагат на храносмилането и намаляват подуването на корема.

Кисело мляко - то е друг богат източник на пробиотици. Можете лесно да го добавите към вашата диета като опция за закуска или вечеря.

Лук и праз - зеленчуци, пълни с пребиотици. Пробиотиците помагат за създаването на "добри" бактерии, докато пребиотиците помогнат за подхранването на добрите бактерии, които вече са там. Също така те снабдяват организма ни с бутират - метаболитен агент, който подобрява инсулиновата чувствителност и увеличава количеството на изгорените мазнини.

Авокадо - едно чудесно средство за снабдяване с "добри" мазнини с високо съдържание на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. То ще ви осигури дългосрочно освобождаване на енергия и ще ви защити от бързо настъпващия глад. Добавяйте го към салатата си на обяд или в смутито преди тренировка.

Листни зеленчуци - те са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на калории. Добавете ги към списъка с храни, снабдяващи ви с добрите бактерии, от които имате нужда.

Гулия - този вкусен кореноплод ще ви помогне в усвояването на кръвната захар и ще ви поддържа сити. Той също така стимулира секрецията на храносмилателни сокове, защото е с високо съдържание на магнезий и манган.

Киви - съдържа арабиногалактан, влакно на растителна основа и пребиотик. Той помага на метаболизма ви да работи ефективно и убива бактерии като Ешерихия коли. Пасирайте го във вашето смути или го хапвайте като вкусна следобедна закуска.

Чесън - има антимикробно действие, убива бактерии, които причиняват подуване на корема и оставя всички добри бактерии в стомашно-чревния тракт. С това подпомага храносмилането и изгарянето на мазнините.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари