70-годишен преби до смърт майка си

0
Веселин системно пребивал 94-годишната жена
Веселин системно пребивал 94-годишната жена

Арестуваха син за убийството на майка му.

По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Веселин Д., на  70 г., привлечен като обвиняем за умишлено убийство - престъпление по чл.116 ал.1 точка 3 пр.ІІ във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс.       

На 26 април 2017 г. в РУ на МВР - Казанлък се явил обвиняемият Веселин Д., който заявил,че същия ден около 7 часа сутринта, като отишъл в апартамента на майка си в гр. Казанлък, я намерил на пода безжизнена  и жилището било разхвърляно, пишат от Прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Веселин Д. системно нанасял побой над майка си и именно от нанесените последни травматични увреждания е последвала смъртта на 94-годишната жена.

Обвиняемият  Веселин Д. е привлечен в качеството на обвиняем  на 27.04.2017 г.  за престъпление по чл.116 ал.1 т.3 пр.ІІ вр. с чл.115 от Наказателния кодекс. Окръжна прокуратура-Стара Загора е внесла искане до Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. С протоколно определение от 28.04.2017 г. Окръжен съд-Стара Загора  е взел по отношение на обвиняемия Веселин Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари