7 неща, които една добра майка не би направила никога

0
7 неща, които една добра майка не би направила никога

Почти всяка нова майка се обсебва от мисълта да бъде перфектна майка, без дори да осъзнава, че няма такова понятие. Всяка жена полага максималните усилия, на които е способна, за да отгледа едни щастливи и здрави деца. Има някои жени, които са родени да бъдат майки и други, които дават всичко от себе си, но нямат самочувствието, че се справят перфектно.

Да бъдеш майка е ежедневно предизвикателство, което изисква търпение, доброта, усърдие и състрадание. И все пак решихме да ви покажем списъка на родителския сайт mom.me, който описва какво една добра майка не би направила никога. Ето го и него:

1. Добрата майка не би отказала да готви за децата си.

Има много жени, които мразят да готвят и които преди да се сдобият с дете, едва успяват да направят омлет. И все пак една добра майка би трябвало да има мотивацията да се научи да готви, ако не заради мъжа си, то поне заради детето си. Все пак домашно приготвената храна е много по-полезна и питателна от полуфабрикатите. Още по темата ...

2. Не би забранила на детето/децата си да спят в нейното легло.

Добрите майки ценят времето с децата си и не правят голяма драма от това, че наследниците им искат да споделят леглото им, а това не им позволява да се наспят качествено. Те знаят, че децата са деца само няколко години и че това блаженство няма да продължи вечно.

3. Не би изхарчила всичките си пари за себе си.

Добрата майка е безкористна и би жертвала парите си за нови дрехи, парфюм или нова чанта, за играчка, дрешка или урок по английски за скъпоценното си дете. Тези майки винаги слагат нуждите на своя наследник на първо място, за сметка на своите.

4. Не би отишла на почивка без децата си.

Думата ваканция, по дефиниция, трябва да включва релаксация, което от своя страна изключва думата „деца“. И все пак добрите майки знаят, че не е редно да идат на почивка, без компанията на най-любимите си хора. Добрата майка е готова да прекара часове в гонене на детето си, за да го намаже със слънцезащитен крем, но няма да го остави да диша мръсния въздух в града, докато тя диша йодните изпарения на морето.

5. Не би пропуснала разходката с децата в парка, заради фризьор.

Има жени, които мразят парковете от все сърце и биха предпочели да прекарат свободното си време на кафе с приятелка, в близкия фитнес или на фризьор. Все пак те избират да изведат детето в парка, пред всички останали, по-примамливи възможности. В парка те не се забавляват особено, а по-често поемат ролята на телохранител на детето. Въпреки това тези майки знаят, че наследникът им има нужда от това.

6. Не би заявила, че има нужда от време за себе си.

Добрите майки са щастливи от самия факт, че имат дете, Те не мрънкат непрекъснато, че са уморени от семейните си задължения и грижите по наследника си. Те не се дразнят от факта, че вече имат чувствително по-малко време за себе си, защото осъзнават, че майчинството е най-смисленото нещо в живота им.

7. Добрата майка не би поверила децата си на непозната детегледачка.

Повечето модерни, работещи майки имат нужда от детегледачка, за да могат да се върнат на работа и да допринасят за семейния бюджет. Голяма част от тях разчитат на своите майки и свекърви или на детската ясла (където се грижат за детето им). Колкото и да е на зор обаче, една добра майка не би поверила най-ценното същество в живота си на напълно непознат човек/бавачка.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари