7 идеални места за къмпингуване в България

2
Язовир Кърджали е идеално място за почивка
Язовир Кърджали е идеално място за почивка Видео: 24rodopi.com

Не всеки обича претъпканото с хора море, като понякога човек има нуждата да избяга на някое по-спокойно и усамотено място.

Една от алтернативите е къмпинг на брега на някой живописен язовир. Порталът Dir.bg представя най-добрите 7 язовира в България, край които да намерите и спокойствие, и приключения. А освен това и къмпинг на техния бряг би ви струвал доста по-малко, отколкото няколко дена из бетонните мутробарокови пейзажи на големите ни морски курорти, посочват от Dir.bg.

Начело в категорията „7 язовира идеални за къмпинг“ е язовирКърджали“. Включени са още язовирите „Широка Поляна“, „Батак“, „Доспат“, „Въча“, „Ивайловград“, „Жребчево“.

Язовир Кърджали е идеално място за почивка. В околностите му има множество древни тракийски светилища - като пещерата Утробата или пък средновековни мостове, в забравени от времето селца - като този в Ненково. ЯзовирКърджали“ има красиви меандри и множество живописни места, които да съзерцавате от палатката си. В околностите на село Дъждовница пък над язовирът минава въжен мост, от който може да скачате във водата, ако сте по смели, а ако не сте - наблизо има по-ниски скали, също идеални за тази цел.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари