6 признака, че сте отегчили събеседника си

0
Променете нещо в разговора, за да не станете досадни
Променете нещо в разговора, за да не станете досадни

Случвало ли ви се е да имате усещането, че човекът, с когото говорите е отегчен? Най-вероятно да...

Ето шест признака, които да ви подскажат, че трябва да промените нещо в разговора си с един човек, защото сте го отегчили:

Повтаря едни и същи фрази

Фрази от рода на "О, така ли?", "Наистина ли?", "Това е интересно" и то повторени няколко пъти в кратки интервали от време могат да са първата "червена лампа", че сте загубили интереса на събеседника си.

Прости въпроси

Простите въпроси от сорта на "Къде отиде?", "Какво направи?" и т.н. са друга индикация за липса на интерес. Хората, които проявяват интерес към разговора, е много по-вероятно да задават по-сложни и пояснителни въпроси.

Прекъсване

По принцип прекъсването е доста грубо. И все пак ако насрещната страна често прави това, то най-вероятно тя е стигнала до крайна фаза на отегченост и се опитва да ви го покаже.

Не иска пояснения

Човек, който следи разговора с интерес, най-вероятно ще иска да пояснявате определени неща. Липсата на подобни изисквания, може да свидетелства загуба на интерес в насрещната страна.

Дисбаланс във времето на говорене на двете страни

Ако се хванете в ситуация, в която водите монолог и говорите в над 80% от времето, то най-вероятно това не е защото сте прекалено харизматичен и насрещната страна е запленена от чара ви. По-вероятно е да сте отегчили напълно събеседника си.

Позицията на тялото

Хората, които комуникират успешно, обикновено са обърнати изцяло лице в лице с насрещната страна. Ако човекът срещу вас е частично обърнат към вас, то много е вероятно да сте го загубили като слушател.

Още по-лошо е ако събеседникът ви си гледа телефона или проверява документи.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари