Как да се "спасите" от разговорлив колега

0
Не гледайте събеседника си
Не гледайте събеседника си

Прекалено разговорливият колега може да е доста досаден, а и не само това.

Освен че докато бъбри, няма как да свърши работата си, той пречи и на вас да вършите вашата. И все пак не е нужно да сте груби, за да се "спасите" от него.

Не използвайте езикът на омразата, а този на тялото, за да му покажете, че не се интересувате от темите, с които ви занимава.

Експертите от Productivity501 съветват да се използват няколко прости трика, които помагат за контролирането на продължителността на разговора.

Първата стъпка е свързана с позицията на бюрото ви или на работното ви място. Най-добре е да махнете от там допълнителният стол или другото удобно място, където дърдоркото би се настанил с удоволствие.

"По-малко вероятно е човек да се задържи за прекалено дълго време, ако няма къде да седне. Вземайте допълнителен стол само в моментите, в които ви е наистина необходим - например, от конферентната зала. А след това го връщайте", съветват от сайта.

Следващата стъпка е да покажете с езика на тялото си, че не сте склонни да разговаряте. Най-лесният начин е да се върнете обратно към бюрото си, към компютъра и т.н. Не гледайте събеседника си и се опитайте да изглеждате сякаш потъвате в процеса на работа.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари