5-те най-млади милиардери в света

1

Петимата най-млади милиардери в света са между 26 и 19-годишна възраст.

Четирима от тях са наследили своето богатство, само един е стартирал сам собствен бизнес, от който е направил милиарди, пише Economic.bg.

Вижте кои са тези млади хора, според подреждането на сп. Форбс:

5.  Лудвиг Теодор Браун, 26 г. – 1,2 млрд. долара

Лудвиг е най-малкият син на Лудвик Георг Браун, който поема управлението на семейната компания B. Braun Melsungen AG през 1977 г., когато годишните продажби са едва 24 млн. долара, и я превръща в най-големия в света производител на медицински продукти. Днес дава работа на 54 000 служители по света, а приходите за 2014 г. са 5,4 млрд. долара. Младият Лудвиг притежава 9,69% от акциите на компанията.

4. Еван Шпигел, 25 г. – 2,1 млрд. долара

Той е един от създателите на приложението Snapchat за споделяне на снимки. Единственият е в подреждането, който сам е натрупал състоянието си, при това доста бързо. Заедно със състудентите си от „Станфорд” Боби Мърфи и Реджи Браун правят апликацията през 2011 г. Днес тя има над 100 млн. потребители дневно.

3. Густав Магнар Витзъ, 22 г. – 1,1 млрд. долара

Норвежецът притежава 47% от компанията за развъждане и отглеждане на риба Ѕаlmаr АЅА. Но няма практически никакъв контрол върху бизнеса, тъй като баща му му подарява вcичĸитe cи aĸции oт ĸлac Б пpeз 2013 г. Компанията е основана от таткото, който също се казва Густав Витзъ, през 1991 г. и е един от най-големите в света производители на сьомга.

2. Катарина Андресен, 20 г. – 1,2 млрд. долара

Катарина е по-голямата сестра Андресен, наследник на семейната инвестиционна компания Fеrd. Бащата Йохан Андресен прехвърля на двете си дъщери по 42% от акциите през 2007 г. Фамилията им притежава доскоро една от големите цигарени компании в Норвегия -  Ѕkаndіnаvіѕk Тоbаkѕkоmраgnі, производител на марката Тіеdеmаnnѕ. През 2005 г. семейството продава дела си в тютюневия гигант, поради морални съображения, за сума от 480 млн. долара. Йохан основава инвестиционната си компания.

1. Александра Андресен, 19 г. – 1,2 млрд. долара

По-малката сестра Андресен – 19-годишната Александра, е най-младият милиардер в света. Родена е през 1997 г. в Осло. Въпреки че е отгледана в лукс, тя живее скромно, кара кола втора ръка. Любимото и занимание е ездата, с която се занимава професионално. Печелила е няколко престижни състезания, а уменията ѝ на жокей са всепризнати. Наскоро неин спонсор стана компанията за спортна екипировка Kingsland.

Преди време Йохан Адресен заявява в интервю, че няма да задължава дъщерите си да работят в компанията. Към момента обаче изглежда, че голямата сестра – Катарина, се е насочила именно натам. Тя учи в университет в Амстердам и кара стажове във Ferd. Александра обаче има други планове.

„Чувствам голяма отговорност да заслужа това, което имам. Фактът, че семейството ми има възможности, отвори много врати пред мен, особено в ездата, защото тя изисква много ресурси. Но не е достатъчно да имаш пари, за да успееш. До края на живота си аз искам да правя едно нещо – да яздя!“, споделя младата дама в интервю.

Извън спортните си изяви, тя не се появява често в публичното пространство. Приятелят ѝ е на 24 години и се занимава с бойни изкуства. Александра обаче твърди, че голямата ѝ любов си остава ездата.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари