5 промени в тялото, ако започнете да ядете редовно ябълки

0
Консумацията на ябълки носи много ползи за здравето
Консумацията на ябълки носи много ползи за здравето

Консумацията на ябълки носи много ползи за здравето

Какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ги консумирате редовно, разкрива Actualno.com.

1. Загуба на тегло

Фибрите са много важни за поддържане на форма, но повечето хора не получават достатъчно от тях чрез храната. Една ябълка осигурява една пета от дневната нужда от фибри. По-специално, ябълките съдържат пектин - вид разтворими фибри, които ви карат да се чувствате сити по-дълго.

Изяждайки една ябълка преди хранене, тялото ви си набавя тези ценни хранителни вещества и те предотвратяват прекомерната консумация на храни, отлагащи се във вид на мазнини. В допълнение, фибрите намалява нивата на холестерола и предотвратява наддаването на тегло.

2. Подобряване състоянието на зъбите и венците

Ябълките допринасят за производството на слюнка, което предотвратява образуването на плака. Плаката е слой от бактерии, който покрива зъбите и е причината за тяхното пожълтяване.

Ябълките имат абразивна текстура, подобна на четка за зъби, която действа като скраб за зъби. Но въпреки всичко това не трябва да злоупотребявате с техните "хигиенни" свойства. Мийте зъбите си с паста за зъби и ги четкайте старателно след всяко хранене.

3. Укрепване на имунитета

Изобилието от антиоксиданти и други хранителни вещества, открити в ябълките, като флавоноиди (основно кверцетин) и тритерпеноиди, оказва достатъчно силен ефект върху имунната система. В резултат на това ще боледувате по-рядко. Не забравяйте, че тези съединения се намират главно в корите, така че не белете от ябълките преди консумация!

4. Подобряване на концентрацията

Учени от Харвард доказват, че ябълките забавят процеса на стареене на мозъка. Този вкусен плод повишава нивата на невротрансмитерите, отговорни за поддържането на паметта. Ежедневната консумация на ябълки значително намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер чрез подобряване на концентрацията.

5. Подобряване функцията на черния дроб

Черният дроб е отговорен за детоксикацията на тялото. Токсините, които попадат косвено в него от замърсители на околната среда, или директно чрез прекомерна консумация на алкохол и изкуствено ароматизирани храни, са пагубни за този орган.

Ябълките са богати на кверцетин, мощен антиоксидантен флавоноид, който помага за детоксикацията на тялото, като по този начин улеснява функционирането на черния дроб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари