5 любопитни факта за кашуто

0
Ето няколко любопитни факта за кашуто
Ето няколко любопитни факта за кашуто

Около Коледа и Нова година консумацията на ядки се увеличава. Орехи, бадеми, лешници и кашу присъстват на трапезата на почти всяко семейство.

Ето няколко любопитни факта за кашуто.

1. Кашуто е представител на семейство Смрадликови, в което попадат и други ядливи растения като шамфастъкът, мангото, сусамът, марулите и смрадликата. Също така кашуто не е плод, а костилка.

2. Ядките кашу са семките, които са прикрепени към долната част на плода на кашу ябълката-плодът на дървото кашу, което вирее по краибрежните райони на Североизточна Бразилия.

3. Дърветата, на които расте ядката, са високи около 6 метра. Те са топлолюбиви и се нуждаят от по-сух климат, в сравнение с другите орехоплодни дървета.

4. Кашуто е много добра хранителна добавка, както по време на диета, така и за всички, които се стремят да водят здравословен начин на живот.

5. По-рано смятали кашуто за лакомство за богатите, защото да се отдели ядката от черупката е твърде трудоемко занимание, при това трябва да се прави много старателно понеже в обвивката около семето има масло, което предизвиква появяването на мехури върху кожата (оттук идва още едно наименование на тези ядки - мехурчести).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари