5 храни помитат мазнините от корема като торнадо

3
5 храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо
5 храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо

Храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо.

Заседналият начин на живот, многото часове пред компютъра в офиса и нерационалното хранене водят до значително натрупване на мазнини в областта на корема. За съжаление тези натрупвания се образуват много лесно, но за сметка на това се горят изключително трудно.

Ако все пак сте решили да вземете нещата в свои ръце, то знайте, че освен редовно посещение на спортната зала, ще ви е необходим и режим на ядене. Именно тук на помощ идват тези 5 храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо.

Студени картофи

Да, правилно разбрахте, студени. Иначе казано, не нападайте веднага току-що сварените картофи, а първо ги подръжте в хладилника. Чудите се кава е причинно-следствената връзка?

Когато един картоф е студен, той съдържа много повече устойчива скорбяла. Това от своя страна означава, че организмът получава много по-бързо сигнал, че е сит, т.е. спирате да усещате глад.

Освен това наличието на въпросната устойчива скорбяла кара тялото да гори мазнини, предвръщайки ги в енергия.

Ябълков оцет
Освен че пречи на натрупването на мазнини, ябълковият оцет спомага и за тяхното изгаряне от организма.

Червен боб

Изключително ценен източник на протеини и фибри. Тъмният цвят е доказателство, че червеният боб е много по-богат на флавоноиди, спрямо останалите си фасулени събратя. А въпросните флавоноиди съдействат за правилното разпределяне и изгаряне на мазнини. Освен това червеният боб оставя у вас усещане за ситост много дълго.

Круши

Те са изключително бедни на калории, а в същото време изобилстват от фибри, флавоноли и флавоноиди. Иначе казано, крушите имат силно антиоксидантно действие, което от своя страна съдейства за разграждане на мазнините.

Слънчогледово семе

Тo съдържа мононенаситени мастни киселини, които са полезни за тялото ви, а и за здравето ви като цяло, във всяко едно отношение. Включително и за разграждане на мазнините и прогонване на лошия холестерол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари