47% от българите искат да си сътрудничим с Русия

4
Проучването показва, че европейците искат да останат неутрални в потенциален конфликт между САЩ и Китай
Проучването показва, че европейците искат да останат неутрални в потенциален конфликт между САЩ и Китай

Проучването показва, че европейците искат да останат неутрални в потенциален конфликт между САЩ и Китай

Русия е необходим партньор, с който трябва да си сътрудничим стратегически, смятат 47% от българите. Това показва проучване на Европейския съвет за външни отношения. 18% от запитаните пък смятат, че Русия е съюзник, който споделя нашите интереси и ценности. 17% казват, че Москва е противник, с който сме в конфликт.

Италия попада някъде по средата – една четвърт от анкетираните смятат Русия за "съюзник" или "партньор" на Европа или на своята страна и само около една трета виждат Москва като "противник".

В Полша 39% от анкетираните са готови да прекратят всякакви отношения с Русия дори и след като войната в Украйна свърши. Междувременно мнозинството в България (51%), около една трета от австрийците и унгарците и една четвърт от германците вече обмислят възстановяването на отношения на пълно сътрудничество с Русия след войната. Би било опасно, ако европейските дискусии по този въпрос се водят от тези крайни позиции, смятат от Европейския съвет за външни отношения.

39% от участвалите в проучването българи казват, че не е необходимо върху Китай да се налагат санкции, ако реши да доставя оръжия за Русия. 38% нямат мнение по въпроса, а 24% смятат, че санкциите са задължителни, дори това да окаже влияние върху западните икономики.

Други любопитни резултати от проучването показват, че европейците искат да останат неутрални в потенциален конфликт между САЩ и Китай. Също така Европа одобрява по-близките отношения на Европа със САЩ, но искат да разчитат по-малко на американските гаранции за сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Баце, не си ти за сии форум,...
    Васил,21:52 | 8.6.2023 г., баце, "ентелегентино"! ти си от 101%, баш Идиотите, дето са на всяка манджа мерудия! Като искаш ес и фащ - бегай там, стани, нещо си и ... бъди щастлив! Ние, дето не сме чели "книги", искаме тук, у назе, нещата да са добре, да живеем нормално! А случихме на евроджендъри недоклатени, жълтопаветници некъпани! И ... жалко! Анадънму, бачо васко?
  • 0
    16
    извод
    министър тагарев може да разчита на последните писали за попълване на доброволческия корпус, или само дращем в интернет
  • 1
    15
    русенец
    никво сътрудничество с агресора и терориста путин
  • 0
    14
    цървулосъбирачи
    47% пенции и ония с вакум в тиквите... нищо ново!
  • 0
    13
    хмВ
    Обичаме да сме под робство, било турско, било руско.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари