38 зрелостници от Дойче шуле в Русе получиха дипломите си по немски език

1
Директорът на училището Искра Иванова сподели, че няма по-хубаво чувство за всеки преподавател от това да види, че ученикът е надминал своя учител
Директорът на училището Искра Иванова сподели, че няма по-хубаво чувство за всеки преподавател от това да види, че ученикът е надминал своя учител Снимка: Областна администрация - Русе

38 зрелостници от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ в Русе получиха своите дипломи за владеене на немски

Това се случи на тържествена церемония късно вчера вечерта в зала „Европа“ на Доходното здание.

Директорът на училището Искра Иванова сподели, че няма по-хубаво чувство за всеки преподавател от това да види, че ученикът е надминал своя учител. „Нашето училище и нашият град са вашият дом“, каза още тя и припомни имената на тримата учители, благодарение на които учениците са преминали успешно през изпита. Става дума за Есим Яхя-Юсеин, Ирина Няголова и Албена Николова.

Програмата включваше множество съвременни музикални изпълнения, а също и народи, както и рап танци. Беше представена и кратка комедийна пиеса, описваща как преминава един изпит по немски език.

Дипломата по немски език второ ниво отговаря на стандартите В2/С1 от Общоевропйеската езикова рамка. Тя служи като доказателство заедно с други изисквания за приемане във висши учебно заведения в Германия. Често пъти се приема като сертификат за преподаване на чужди езици и се признава от много работодатели както в страната, така и в чужбина. На практика 50% от всички завършващи 12 клас в гимназията получиха подобна диплома. 63% от тях или 24 ученици са получили ниво С1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари